Gamla härliga bilder:






















Hahaaa!! Bry er inte om mitt face xD
















Oj där kom Sally in haha!


Kom ihåg att om du har kommenterat här förut och sedan skriver en anonym kommentar så kan jag fortfarande se vem du är.
Postat av: Fotograf Annie

Hej, vad kul att du kikade förbi min blogg. Jag svarar på frågorna här:



Du frågade i mitt inlägg om spindelnätet (http://anniesfotografier.blogg.se/2009/september/fangad-i-ett-spindelnat.html) hur man får cirklar i bakgrunden, det blir så ibland när skärpedjupet är kort och ljuset ligger rätt. Det kallas bokeh. (Läs mer om bokeh här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bokeh)



Angående manuellt och automatiskt så menar jag de automatiska eller manuella inställningar. På systemkameran kan man välja Auto eller M, på M (Manuell) ställer man in slutartid, bländartal och ISO själv istället för att kameran automatiskt bestämmer det.

(http://anniesfotografier.blogg.se/2009/september/auto-vs-manuellt.html)



Angående UV-filter-länken så är det olika filterstorlekar som anges på den sidan. Det beror på att det finns olika filterstorlekar. Längst fram på objektivet (där man skruvar fast filtret) är olika stor diameter på olika objektiv. Det brukar stå på objektivet. Om ditt objektiv har en filterdiameter på t.ex. 55mm så köper du ett filter som är storlek 55mm.

(http://anniesfotografier.blogg.se/2010/may/skydda-ditt-objektiv.html)



Jag hoppas att det gav svar på dina frågor, annars fråga igen. :) Länkade även inläggen du hade kommenterat ifall du vill hitta tillbaka enkelt :)



/Annie



2011-02-01 @ 19:58:31
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Svar: Hej igen :)

Tack så jättemycket. Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Jag vet faktiskt inte exakt orsak till bokeh, men oskarp bakgrund får man när man har kort skärpedjup, det får man om man har låga bländartal t.ex f/2,8 eller f/4, osv. Skärpedjupet blir också mindre när man använder sig av längre brännvidder. :)



Reflexskärm är ett bra hjälpmedel om man vill lätta upp skuggor. Jag tycker inte att det är nödvändigt men det är bra att ha ibland för att få ett jämnare ljus. Jag använder inte mina reflexskärmar så ofta, tycker att det blir bra utan också :)

2011-02-01 @ 21:39:07
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag ser)

Din blogg:

Skriv här gullunge:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0